fredag 27 januari 2017

Årsblogg min sömnad och annat handarbete 2016!

Hej! Här kommer min års-sammanfattning av 2016. Ett år med ganska mycket mindre sömnad än vanligt, det minsta sen jag började sy. Om jag har något nyårslöfte i år är det att ge mig själv mer sy-tid!! Jag mår ju så bra av det.
En anledning till att jag inte sytt så mycket kan vara att jag har pluggat och det har tagit mycket tid, sen har vi verkligen haft fullt upp socialt.
Listar upp likadant som förra året, har 2016 sytt 9 vuxenplagg, 19 barnplagg, 11 leksaker/inredning osv (samma som i fjol där faktiskt), och 11 plagg/saker av återbrukat material. Räknar inte in virkning och stickning i de siffrorna.
Däremot får det mesta av virkat och stickat vara med i bilder. ;)


Seg start, blev bara lite virkning. ;)

Skruttan fyllde 6 år och fick såklart en del mammasytt! Denna gång praktiska och sköna vardagskläder, och en ponnykudde.
Stickade och virkade också en del.

 I Mars blev det lite återbruk till mig och småsaker sydda och virkade. ;)

I April blev det lite smått och gott, kjol till skruttan, jag lappade och lagade plagg, virkade en del och sydde draperi till bokhyllorna.


Maj var väldigt lugnt på textilfronten, det var också den månad jag började plugga. Men en 70-talsklänning till mig själv fick jag klar!


Härliga sommar! Återbruksklänningar till mig själv, midsommarkjol till skruttan och piff till stugans altan. Och en virkad Cthulhu till maken, icke att förglömma! =D


Vi hade besök av släkt ifrån USA, och barnens kusin och Kiron fick matchande Super Mario-T-shirts. Jag tog också med mig en nysydd blus på vår Stockholmstripp.
Massa mer lappa och laga, lite återbruk både till skruttan och mig. Och så kändes det äntligen som att syrummet var ganska klart att visa på bild. ;) Stor skillnad mot före!
I September sydde jag tröjor till båda barnens skolfotograferingar. Jag och skruttan gjorde mer kläder till Barbie, och jag hann också med två av de plagg jag gillar bäst till mig själv av sömnaden 2016!
 Detta är mitt favoritplagg 2016!

I oktober pluggade jag väldigt intensivt, det enda som blev sytt var 9-årspresent till gopluppen, en hoodie!


Mer plugg! Hann virka ett par döskallevantar under mina jobbnätter.
I December var det slutspurt på pluggandet, och jag hann faktiskt få till några julklappar, både till barnen (översta bilderna), deras minsta kusin och några vänner!
Inga kommentarer: