måndag 21 april 2014

Påskpyssel!

Inför denna påsk har det blivit lite pysslat (se min vanliga blogg), och här är de pyssel där lite sömnad/textil varit inblandat!
En påskhare av juteväv, enkelt gjord! Ritade en mall och klippte ut i dubbla lager, sydde ihop aviga mot aviga med ett litet hål att fylla vadd i, sydde sen igen det. Sydde på två knappar som ögon, gjorde en garnboll till svans och sydde på. Knöt ett jutesnöre några varv runt halsen. =)

Av avlagda barnstrumpor har jag gjort två små kaniner, efter denna tutorial. Roligt och enkelt! 

Och så två girlanger av fint papper, jag använde cardstock. För att göra en sån här klipper du bara ut äggformar i fint papper, jag använde cardstock. Till mina girlanger klippte jag 20 ägg till varje. Sen syr du ihop minst två och två med raksöm i mitten av äggen, lägg dem på rad efter varann. Jag tog två per ägg men du kan alltså också använda fler. Vik ut varannan ägghalva. =)
 Jag använde sen "svansen" som blir på slutet av trådarna, för att trä på lite pärlor. Av svansen i början gjorde jag upphängningsögla. =)
Detta var mina första girlanger och såklart kom jag på lite förbättringar till nästa gång. ;)   

Är så kul att pyssla med lite allt möjligt, men det kanske är därför det blir så lite sömnad just nu, får utlopp för min kreativitet på annat vis! 

1 kommentar:

HönaPöna sa...

Fina påskpyssle... gillar verkligen jutevävs-haren!