fredag 1 juli 2016

Min midsommarklänning, ett halvt återbruk!

Till Midsommar sydde jag mig en ny klänning! Faktiskt min första maxiklänning, och jag älskar maxiklänningar så det är ganska konstigt att jag inte testat tidigare, iofs är det massiv tygåtgång på dem! ;)

Den var väldigt simpel att göra, eftersom jag re-doade en av mina tröjor. Nederdelen på denna hade blivit noppig och ful, men överdelen i stretchspets var ännu fin. Så jag klippte av nederdelen på tröjan, klippte isär fram och bakdel och använde dem som mönster upptill för kjoldelen, klippte sen ut resten av kjoldelen med utgång från en av mina andra maxiklänningar.Sen var det bara att sy ihop kjoldelarna och sy dem till överdelen! =)
Det grå tyget är köpt på B-brodyrs outlet, köpte på mig en hel del trikåmetervara som är ganska stabilt och fint, inte sådär sladdrigt.

Vår midsommar firades som jag skrev i förra inlägget med bara vi i familjen i vår stuga, sen hade jag arbetshelg med natt men Midsommarafton blev ändå så fin den bara kunde bli.Nertill blev det rullfåll med OL:en.

Nu får vi se vad nästa färdiga syprojekt blir, jag har så många på gång samtidigt, syr lite här lite där. ;)

1 kommentar:

Cecilia/Klippertill sa...

Wow, den här var fantastiskt fin. Nu blir jag sugen både på stretchspets och maxiklänning. Det är verkligen ett optimalt sommarplagg.