torsdag 26 februari 2015

Återbrukad gardin, och hjärtliga bokmärken!Här är det mycket lugna puckar just nu, sjukskriven två veckor framöver pga. en operation. Får se om det orkas med nån sömnad men jag tycker det låter som en perfekt rehabiliteringssyssla  när jag blir lite piggare än nu. ;) 

Förra veckan var jag sugen på lite snabbsömnad, så jag tog tag i en gardinkappa jag haft liggandes länge med tanken på en kjol till min dotter. För länge sen har jag färgat den rosa, och nu kapade jag den bara lite, sprättade loss kanalen en bit på båda ändarna och sydde ihop "mittsöm bak". Sydde sen ihop kanalen också mitt bak. 
 Sedan trädde jag en resår i den befintliga kanalen och sydde sen fast kanalen igen mot kjoldelen. Hoppas ni förstår hur jag menar, tänker lite virrigt nu känner jag, haha! Blev iallafall en enkel volangkjol! 

Det blev också sytt två st. bokmärken, varsitt till mig och maken! Till dessa gjorde jag först en mall i papper efter bok-kanterna (för rät vinkel ;)) Sen klippte jag ut en långsmal remsa per tyg, lagom för att få ut fyra såna hjärtan. ;) Strök på vliseline på baksidan av tygremsorna för mer stadga innan jag klippte ut fyra hjärtan per tyg. 
Jag sydde sen ihop hjärtana två och två räta mot räta, lämnade ett vändningshål. Jag gjorde hack i sömsmånen innan jag vände till rätan och såklart pressade sömmen. Sydde igen vändningshålet innan jag sist av allt sydde ihop hjärtana i nederkant. 


Inga kommentarer: