onsdag 12 februari 2014

Tösabiten 4 år!

I fredags fyllde min lilla tös 4 år!! Heeelt galet att hon redan blivit så stor!
Jag satt in i det sista kvällen före och sydde klart några plagg till henne (klart ungen ska få hemsytt! ;))
Blev ett par Ballongbyxor i stl. 116, en Ballongkjol stl. 110 och en A-klänning stl. 110.
 
Ballongbyxorna sydde jag i ett Hello Kitty-tyg jag haft länge, köpt på Jysk. Skruttan valde det själv. Jag valde att bryta av med Stampe-tyget från Åhléns upptill i resårkanten, och nertill i manschetterna. Jag har sytt dessa dubbelvikta och rynkat byxbenen mot dem. Lite pill. ;)
Dessa byxor är alltså stumma, men luftiga och sköna till sommaren. =)

 
Ballongkjolen är sydd i en Hello Kitty- interlock jag köpt på facebook så jag vet inte var det ursprungligen kommer ifrån, men jag hade en lagom bit. Här valde jag att sy efter ett färdigt mönster, ur Ingelise-Allt om Handarbete 9/2007, och detta är min första ballongkjol men oj vilken tankevurpa det blev när jag skulle vändsy! De hade skrivit luddigt i beskrivningen så det tog ett tag för mig att fatta. Vet dock av ett enklare sätt så det blir det nog nästa gång. ;) Även här blev det en massa rynktrådar! =D

 
Och sist men inte minst har jag äntligen sytt något i mina två lösgodis-trikåer. Maken valde Happy Fabrics tyg för han tycker det är lite finare. Jag valde modellen, en enkel A-klänning, tycker det blir finast till ett lite plottrigt tyg. Sen valde vi tillsammans kantbandsfärg, och åh vad nöjd jag blev med gult!!

Ja, nu är skruttan utrustad med lite plagg till sommaren, och mer lär det bli. När jag börjar rota i tygerna med tanke att sy till henne hittar jag alltid alldeles för mycket, "det vore så fint till det" osv osv... så jag hoppas att få ut några modeller till verklighet och i rätt tyg i alla fall. =)
Sonen är det lite svårare med, har svårt att hitta tyger till honom nu. Skulle nån veta av Lego-tyg skulle det uppskattas enormt, hehe!!

2 kommentarer:

Återbruk av Åsa.Li sa...

Jätte läckra tyger och tok fina plagg. Ballongbyxor är sådana lika stora fram som bak?

HönaPöna sa...

vilket härligt tyg på klänningen... gillar!