måndag 22 augusti 2016

Återbruk/Refashion och lappa-och-laga!

Hej! På sistone har jag grejat med mina enorma lappa-och-laga-högar lite, och även återbrukat några plagg. Vanliga tråkiga lagningar visar jag inte, men några blir ju lite roligare än andra! 

Först ett återbruk! Min mamma lämnade dessa fladderbyxor till mig, på henne var de lite för långa men på mig något korta. Jag gillar dessutom inte alldeles för vida byxor och tänkte direkt knickerslängd. Av byxbenen som jag klippte av upptäckte jag att det blev perfekt att sy en volangkjol till Tiril! Et voilà, i princip hela plagget togs till vara! =) 

 Nästa är ett återbruk ur min garderob! Denna kjol var det längesen jag använde, så varför inte sy om till en kjol till Tiril? 
Enklast möjliga, klippte bara bort den gamla resårkanten, klippte rundlar i sidorna för ärmarna och sydde dit snedremsa. Vek ner och sydde en resårkanal upptill, drog igenom snören av snedremsa och spände till lagom bredd runt ringningen. Jag sydde fast snörningen så den är inte ställbar, men å andra sidan lossnar inte snörena heller i tex. tvätten eller åker in i resårkanalen. 
 Sydde också tillbaka den lilla rosa rosetten framtill vid halsen. 
 På bilden ovan ser ni också en Scooby Doo-mössa, den är inte återbruk utan sydd av nytt tyg till en av Tirils bästa vänner Albin som älskar Scooby Doo. 


De här leggingsen med söta pandor var inte mycket använda innan de fick ett litet hål ovanför knät, precis ovanför en av pandorna. Funderade lite och kom fram till denna lösning med en pratbubble-applikation. ;) 

Och sist men inte minst, inte en lagning utan ett sätt att dölja en fläck! Baktill hade dessa shorts fått grönskefläckar som vi dolde med en applikation av traditionell My Little Pony. ;) Inga kommentarer: