söndag 6 september 2015

Återbruk från vuxenkläder till barnkläder. =)

Denna vecka har jag hunnit med några av de grejer som blivit liggande typ hela sommaren... Återbruk!
 
Längesen nu jag klippte till denna T-shirt av en vuxentröja, så längesen så före-bilden är på vår gamla dator som kraschat (ska lämna in den för att se om vi kan få bilderna som lagrats på den men...) På denna behöll jag bara fållen i ärmarna, annars är alla sömmar nya.
Tur att det varit lite värme igen några dagar här så T-shirts kommit till användning! =)
 
Den här har inte legat hela sommaren utan tvärtom använts en del på de kalla dagarna. Vi köpte denna tröja i stl. 146 i våras, sonen har 134/140. Men ärmarna på tröjan hade redan blivit för korta (konstig storlek!) så den fick bli en T-shirt istället. Enklast möjliga återbruk. ;)

Och till dottern denna, som också legat tillklippt länge. Fick en tunika efter barnens bonusfarmor. Gillade fjärilsspetsen i ringningen, men vitt är ju ganska hopplöst på 5-åringar. ;) Testade att färga svart med gott resultat, och tunikan fick bli en klänning med resår bak i halsringningen.

Och så en till...Denna topp är efter en av barnens kusiner.Tiril är dock hästtokig nu så jag tyckte det vore kul om hon kunde börja använda den redan. Sydde in den något och gjorde om axelbanden till halterneck, med resår i ryggen som håller in. Jätteglad tjej!

1 kommentar:

Carina, lurvendesign sa...

Oj, vad fint det blev det du har lyckats att återanvända.
Superfin klänning.