onsdag 20 januari 2016

Obloggat textilpyssel från 2015! =)

Här är lite obloggat textilpyssel från 2015, innan jag gör min årssammanfattning! 

Jag tröttnade lite på vår hallbänk, men den är så praktisk så jag valde att bara byta färg på korgarna och sätta spets istället för bomullssnöre i tygpåsarna. 

Före: 

Testade att göra gaffelrosetter! Söta att sätta på lite allt möjligt! =)


Virkade söta pumpor , efter detta mönster...

Och uppe i vårt sovrum ville jag ha något att ställa i fönstret, vi kan inte ha vanliga blommor eller stående lampor där då allt ramlar ner förr eller senare pga. mörkläggningsrullgardinerna. Köpte två plastblommor på IKEA och klädde in krukorna i ärmar från en avlagd stickad tröja. Klistrade på skinnlappar från jeans. Helnöjd!

onsdag 13 januari 2016

Kuddfodral av gardinspill!


Kom på att jag ju inte lagt ut ett av de senaste hemmafixen. I oktober/november bytte vi textilier, vi hade köpt nya gardiner från Dollarstore till kök och vardagsrum men de var på tok för långa. Av tygbitarna vi fick klippa bort i nederkant (runt 40 cm per gardin) sydde jag matchande kuddfodral till kökssoffan! 

Jag sydde ihop bitarna två och två med sömsmånen utåt så det fransar sig. Av de "hela" tygstyckena jag då fick gjorde jag kuddfodral med örngottsöppning, måttade så några innerkuddar vi redan hade skulle passa.  

måndag 11 januari 2016

lördag 9 januari 2016

Hjärtkuddar!

Här är de sista sydda julklapparna för 2015!
Tiril fick två hjärtkuddar till sin säng, det mesta retro i bebisrummet har sakta men säkert bytts ut mot rosa/cerise/rött i flickrummet. =) Gjorde mönster till dessa själva. Älskar flufftyget som jag fick av min svärmor för något år sen. Lapptäcktstyget är även det något år gammalt, köpt på Åhléns! 

tisdag 5 januari 2016

Frost-tights!

En till av Tirils julklappar var dessa tights i Frost-tyget. Testade ett nytt mönster och det blev riktigt bra, kanske kan korta lite i midjan bara. =) Stl. 122 på dessa.